Wednesday, January 25, 2006

It's all in a days work for... BRM!

Zamislite ovu (svakodnevnu) situaciju vozite bicikl i:
- napukla je pedala, a kasnite na posao? – Problem!
- guma vam "žvače", a vozite simpatiju na "štangi"? – Neugodnjak!
- otkaže vam zvonce, a probijate se kroz gradsku gužvu? – Nepotrebni rizik!

Ne brinite više, strahu je kraj, jer oni su tu da nas spasu! Ovdje, tamo, na svakome uglu i u svakoj prilici, kada je spašavanje baš potrebno, oni su... Bycicle Repair Men.
"Say, what?" kažeš? Ne, oni nisu Spajdi i Iks-meni, oni su pravi junaci, i to im je svakodnevni posao.

(ovo je, naravno, čisti plagijat Monty Pythonovog sketcha čiji transkript možete naći na The Bicycle Repair Man Sketch)

A, sada, ozbiljno. Mislim da je opće poznato koliko kineza ima i koliko ih prometuje biciklima. Logično je onda i da će u takvoj okolini biti neophodan brzi popravak njihovog omiljenog, štoviše, nacionalnog prijevoznog sredstva.

Kada bolje razmislim, BRMa čak i nema toliko puno, kao na primjer uličnih "gatara" ili – još bolje – uličnih prodavača klope. A stvarno ima razne klope na ulici. Ne znam da li su se i u kojoj mjeri moji prethodnici (ne računajuči Marka Pola) odvažili u kušanju "delicija" iz te ponude. Ne bih htio da me se krivo shvati (zbog navodnih delicija) jer ja osobno već jesam isprobao neke (primjerice Xinjianški kebab) i imam želju isprobati i mnoge druge. Posebno me zanima neka kombinacija omleta i palačinke punjena prilozima po želji, no o tome kada probam...

Inače, kod njih bicikli ne samo da su glavno prijevozno sredstvo, već imaju i registracijske oznake. Na slici možete skužiti da fali komad registracijske pločice. Dio koji nedostaje je kako mi je jedan lokalni objasnio ključ koji na sebi također ima otisnut dio registracijskog broja. Ne znam da li im taj ključ koristi i za "paljenje" bicikla, ali svakako nije mali za nositi okolo. Možda ga samo nose kad idu na tehnički pregled ograničeni, naravno, jer mislim da mjerenje ispušnih plinova ipak više ovisi o vozaču no o biciklu ;)

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?